viernes, 16 de enero de 2009

Fortuny Venise

Me ha llegado por correo electrónico la noticia del estreno de una ópera el próximo día 31 de enero en Castellón. Os dejo la descripción que aparece en la página web creada al efecto y os recomiendo que la visitéis si deseáis ampliar información o escuchar su música en el siguiente enlace: Fortuny Venise

Definició de l’òpera

FORTUNY VENISE és una òpera el nucli de la qual és la personalitat fascinant i polifacètica de Marià Fortuny i Madrazo, fill de Marià Fortuny i Cecilia de Madrazo. Més que en una escenificació biogràfica, la música de Diego Dall’Osto, el libretto de Lluís Meseguer i la direcció escènica de Rafel Duran, intenten bussejar en el temps apassionant i complex que va viure l’artista; les seues relacions personals i artístiques amb personatges coneguts de les arts i la tècnica; les seues creacions estètiques i industrials; i els fets històrics que va presenciar.
Text, música i posada en escena formen una continuïtat on els diferents llenguatges es complementen i es reflecteixen els uns en els altres. En tant que espectacle, en tant que òpera, Fortuny Venise proposa una sèrie de visions líriques a través de les quals el protagonista ofereix claus poètiques, reflexives, històriques i estètiques que ens permeten entendre el seu temps, que és encara el nostre, i potser el de sempre, el del món i la humanitat.

4 comentarios:

  1. Si no me equivoco, la ópera ya se estrenó, no recuerdo dónde. Si alguien va a ir que nos cuente luego qué le pareció.

    ResponderEliminar
  2. En la página web de la ópera, aunque se ofreció en Reus el 10 de enero, dice que el estreno es el 31 de enero en Castellón:

    http://www.fortunyvenise.co.cc/project/agenda/

    ResponderEliminar
  3. Eso de estrenar las cosas varias veces es una costumbre muy bonita que tenemos por aquí, jejeje.

    ResponderEliminar
  4. Hay un error en la pagina y se pre-estrenó el 10 de diciembre en el teatro Fortuny de Reus. Las fotos y la musica de la web son de aquella función. Yo soy el que te ha mandado el mensaje, Maac. Titus ya me conoce de la Roma imperial y tambien le mandé un mensajito para su blog

    ResponderEliminar